Osnovci iz Nikšića obilježili Nedjelju zdrave hrane praveći zdrave dječije obroke

Ova nedjelja oktobra u OŠ „Luka Simonović“ počela je obilježavanjem Nedjelje zdrave hrane i Dana hljeba koji se u cijelom svijetu obilježava 16. oktobra. Tim povodom realizovan je integrativni čas koji su pripremile nastavnica biologije Snežana Janković, nastavnice razredne nastave Milenija Rajković i Biserka Marjanović i nastavnica informatike Marina Radović.

„Vrijedni đaci, članovi Ekološke sekcije, napravili su prigodne edukativne panoe na aktuelnu temu. Djeca su oživjela voće i povrće i pravila zdrave dječje obroke. Posebnu pažnju posvetili su predstavljanju raznih vrsta hljeba: integralnog, ražanog, kukuruznog, ječmenog i peciva og različitih vrsta žitarica“, naveli su iz škole.

Učenici starijih razreda su kroz zanimljivu multimedijalnu prezentaciju predstavili piramidu ishrane, preporuke za zdrav način ishrane i kako obroke iz prodavnica brze hrane mijenjati zdravim obrokom.Času su prisustvovale pedagoškinja Ana Lalović, nastavnice Branka Nikolić, Vesna Miljanić, Nataša Skakavac, Biljana Radojević, Anka Mićović i Žana Matović.

Izvor: www.onogost.me