Jelke i slatkiši za djecu iz Rožaja, Kolašina, Berana i Ulcinja

jelka

Banka hrane, u saradnji sa Volonterskim klubom podgoričke Gimnazije i šoping centrom Delta City, od 9. do 13. decembra u tom šoping centru organizuje humanitarnu akciju Podari radost, namijenjenu djeci sa smetnjama u razvoju.

“Akcija se organizuje četvrti put, sa ciljem da obradujemo djecu sa invaliditetom koja borave u dnevnim centrima i organizacijama u Crnoj Gori. Doniranjem ukrašene jelke želimo da uljepšamo njihov prostor i da najavimo skorašnje novogodišnje praznike. Sakupljanjem slatkiša od građana i kompanija želimo da djeci priredimo radost”, navode iz Banke hrane.

Ta organizacija je tokom prethodnih akcija okićenim jelkama i slatkišima obradovala dnevne centre za djecu sa smetnjama u razviju u Bijelom Polju, Pljevljima, Nikšiću, Herceg Novom, Mojkovcu, Cetinju, Plavu, Ulcinju i Beranama.

“Obradovali smo na isti način i djecu iz Resursnog centra za djecu sa oštećenjem sluha i govora iz Kotora, Resursni centra za djecu i mlade Podgorica, Resursni centar 1.jun, Dječiji dom iz Bijele kao i prvo udruženje za djecu sa posebnim potrebama iz Podgorice. Ovogodišnju akciju smo namijenili djeci koja borave u organizacijama Život djeci Rožaja u Rožajama, Zvijezda u Kolašinu, Ljepša budućnost u Beranama i Pravo na život u Ulcinju”, navodi se u saopštenju Banke hrane.

Ukrašavanje jelki u Delti počinje 9. decembra u 18 sati. Jelke su obezbijedili Klikovac i Expo Commerce, a ukrasima koje su pravili sa svojim profesorima ukrašavaće ih učenici Gimnazija iz Podgorice, Tuzi i Danilovgrada, i Srednje stručne škole “Ivan Uskoković” iz Podgorice.

Paketiće za djecu iz Kolašina i Ulcinja je obezbijedila Elektroprivrede Crne Gore. Ostale paketiće napraviće Banka hrane od doniranih slatkiša.

Završna manifestacija akcije Podari radost biće održana 13. decembra u Delti, od 12 sati.

Izvor: Vijesti