Novu sezonu otvara predstava Snežana i sedam patuljaka

Predstavom sa Dramske scene za djecu Snježana i sedam patuljaka za uzrast djece starije od pet godina a u režiji Veljka Mićunovića, koja će biti izvedena u nedjelju u podne na Velikoj sali KIC-a Budo Tomović biće otvorena nova sezona Gradskog pozorišta iz Podgorice.

U sukobu dobrih i zlih, u ovoj modernoj bajci plemenitost istinske dobre duše i prirodna ljepota pobijediće estradizovanu kulturu, prazni potrošački duh i otuđenje.

U srijedu, 4. oktobra, očekuje nas prvo oktobrsko gostovanje. Riječ je o predstavi Ljepotica i zvijer koja će toga dana biti igrana pred kotorskim mališanima u Kulturnom centru Nikola Đurković i to u dva termina – od 12 i 14 časova.

U okviru obilježavanja Dječje nedjelje 2017, u petak 6. oktobra, u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović biće izveden komad sa Ružno pače u režiji Jaroslava Antonjuka.

– Sa posebnim zadovoljstvom najavljujemo da će naša višestruko nagrađivana predstava sa Večernje scene Čuvari tvog poštenja 8. oktobra biti izvedena na 57. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS u Sarajevu. Autorski projekat Borisa Liješevića, koji je rođen u kreativnoj sinergiji sa glumačkim ansamblom Gradskog pozorišta, biće igran u 20 sati na sceni sarajevskog Narodnog pozorišta. Nakon MESS-a, Čuvari će biti i u selekciji Bijenala crnogorskog teatra, pa će 17. oktobra u 20 sati biti igrani na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta. Do kraja mjeseca, tačnije 26. oktobra, Čuvari tvog poštenja biće izvedeni i pred hercegnovskom publikom u dvorani Park – navodi se u saopštenju Gradskog pozorišta.

Oni podsjećaju da su Čuvari ovog ljeta osvojili pet nagrada na tri festivala. Predstava je proglašena za najbolju na 12. festivalu mediteranskog teatra – Purgatorije 2017. u Tivtu, a nagrada za glumačku bravuru na ovom festivalu pripala je Dubravki Drakić. Na četvrtom ambijentalnom pozorišnom festivalu Novi tvrđava teatar u Čortanovcima Čuvarima je pripala nagrada za najbolju predstavu, a na 20. Teatar festu Petar Kočić u Banjaluci osvojili su Gran pri za najbolju predstavu, kao i nagradu za najbolju režiju.

Šansu da se, nakon uspjeha i pet nagrada na VI Međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici, okiti još ponekim festivalskim odličjem imaće u oktobru i komad Romeo i Julija. Ova lutkarsko-dramska romantična tragedija mlade generacije, rađena po čuvenom Šekspirovom djelu, 15. oktobra biće izvedena u okviru takmičarske selekcije XVI Međunarodnog festivala pozorišta za djecu u Banjaluci.

Pred podgoričkim mališanima 11. oktobra, u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović u standardnom terminu od 12 sati, igraće se predstava Ljepotica i zvijer, a dan kasnije, na istom mjestu, Ružno pače. Oba izvođenja već su rasprodata.

Tinejdžerska publika Gradskog pozorišta u nedjelju 22. oktobra u 20 sati u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović biće u prilici da vidi predstavu Mi djeca sa stanice ZOO koju je režirala Ana Vukotić. Sljedećeg dana, 23. oktobra, u 20 sati u sali Dodest ansambl Gradskog pozorišta izvešće hit predstavu sa Večernje scene – Više od terapije u režiji Alise Stojanović.

Posljednji vikend u oktobru biće rezervisan za našu najmlađu publiku. U sali Dodest 28. oktobra u 12 sati biće izvedena predstava Dobri Zloćko za uzrast djece starije od četiri godine koju je režirao Petar Pejaković. Dan kasnije, u istom terminu i na istom mjestu, biće izveden projekat sa Lutkarske scena za djecu Čarobni kamen za uzrast djece starije od tri godine u dramatizaciji i režiji Davora Dragojevića.

Ulaznice za predstave sa oktobarskog repertoara su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a Budo Tomović ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

  • Oktobar repertoar