Od sjutra predavanja Uroša Petrovića u tri grada

uros

Koautor programa NTC sistema učenja, Uroš Petrović koji je i književnik, autor 12 knjiga iz oblasti književnosti za djecu i mlade od sjutra će u nekoliko gradova Crne Gore održati radionice i predavanja za djecu i roditelje, kao i seminare za učitelje i vaspitače.

Petrović je dobitnik Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za doprinos kulturi, kao i nekoliko drugih priznanja i nagrada, između ostalih i nagrade Zmajevih dječjih igara 2011. godine za doprinos savremenom izrazu u književnosti za djecu. Dugogodošnji je predsjednik Mensa Srbije i član Borda direktora Mensa International. Gostujući je predavač na više fakulteta i drugih obrazovnih ustanova u zemlji i inostranstvu.

Kako je saopšteno iz NTC centara Crne Gore, Petrović će u Budvi imati sjutra predavanje u Akademiji znanja, od 18 sati do 19:30, dan kasnije u Podgorici, u hotelu Ramada od 18 sati do 19 i 30, a u nedjelju u Baru, u Dvorcu Kralja Nikole, u istom terminu.

Broj mjesta je ograničen, a zainteresovani de mogu prijaviti putem maila [email protected] ili na broj telefona +382 69 230 920.

NTC sistem učenja je specijalizovani program za edukaciju djece u vrtićima i školama, roditelja, vaspitača i učitelja, koji usvojeno znanje i vještine mogu da primijene u svakodnevnim aktivnostima u radu sa djecom. Edukacija vaspitača, nastavnika i roditelja sprovodi se na seminarima, predavanjima i radionicama, gde se obrađuju teme o razvoju sposobnosti za učenje, o značaju rane stimulacije za motoričke i kognitivne sposobnosti, praktične aktivnosti tokom kojih učesnici ovladavaju NTC tehnikama.

Seminar izvode autor programa Ranko Rajović i koautor Uroš Petrović sa stručnim timom. Ciljevi su razvoj sposobnosti za učenje, rana stimulacija za motoričke i kognitivne sposobnosti, praktične aktivnosti tokom kojih učesnici ovladavaju NTC tehnikama.

NTC program je nastao kao rezultat dugogodišnjih istraživanja u oblasti razvoja kreativnog učenja i razmišljanja. NTC sistem učenja se primjenjuje po gradovima u cijeloj Srbiji, ali takođe i u držvama u regionu (Makedonija, Crna Gora, BiH, Hrvatska i Slovenija), kao i u 17 država Evrope. U Crnoj Gori postoje centri u Budvi, Kotori, Bari i Podgorici.

Uroš Petrović
Koautor NTC programa za škole. Književnik, autor 12 knjiga iz oblasti književnosti za decu i mlade za koje je dobio isto toliko nagrada.