Ovog petka u Bijelom Polju Međunarodni festival dječije poezije

Peti Međunarodni festival dječije poezije Kraljevstvo Bijelih rada biće održan u petak, 21. septembra, u maloj sali Centra za djelatnosti kulture u Bijelom Polju sa početkom u 18 sati.

Festival organizuju JU Centar za djelatnosti kulture Vojislav Bulatović Strunjo i NVO Stihom govorim iz Bijelog Polja.

Na festivalu će biti promovisan zbornik odabranih dječijih radova prispjelih na ovogodišnji konkurs, a organizatori će svečano proglasiti pobjednike, ovogodišnje Princeze i Prinčeve, ovog takmičenja za djecu pjesnike – učenike osnovnih škola i uručiti im nagrade.

Biće to ujedno i prilika da se bjelopoljskoj publici predstave i dva specijalna gosta. Naime, na ovoj manifestaciji će svoje pjesme kazivati Radmila Knežević, pjesnikinja iz Budve i Zoran Mićović, pjesnik iz Podgorice.

Knežević je inače i osnivač sličnog festivala za djecu u Budvi Male morske pjesme i priče, a osim što će bjelopoljskoj publici predstaviti svoje radove, to će možda biti i prilika dogovaranja neke nove saradnje jer je ona i režiser i dramski pisac za djecu.

“Nadamo se da ovo može da bude i neki novi početak saradnje Dramskog studija iz Budve, koji vodi gospođa Knežević, sa Dječijom dramskom scenom koja postoji u okviru Bjelopoljskog centra za kulturu. Možda se rode neke nove ideje vezano za gostovanje djece sa primorja na sjeveru i sa sjevera u prestonici našeg turizma”, kazao je jedan od organizatora, Aleksandar Obradović.

Manifestaciju Kraljevstvo Bijelih rada je ove godine podržalo Ministarstvo kulture po Konkursu za projekte razvoj kulture na sjeveru.

Izvor: NVO Stihom govorim