U subotu jubilarno deseto Sunčano druženje

dansunca2

Jubilarno deseto izdanje popularne dječije manifestacije Dan Sunca biće održano u subotu, 24. septembra, u podgoričkom šoping molu Delta City u toku kojeg je za mališane biti pripremljen bogat i raznovrstan cjelodnevni program – kreativno-edukativne radionice, sportske aktivnosti, kreativni i šareni kutak, Sunčana puzijada, muzički i plesni nastupi i velika rođendanska žurka.

Prijepodnevni dio programa i ovog puta obilježiće aktivnosti edukativnog i sportskog karaktera. Na parkingu ispred Zare mališani će od 10 do 13 sati imati priliku da učestvuju u čak 11 kreativno-edukativnih radionica: Dječiji problemi imaju rješenje, Pikorez reže savršen sendvič-Piko ABC kreativna kuhinjica, Ozi Ozon, Upoznajmo Podgoricu, Tragajmo za magijom zajedno, Kuvajmo pravo, hranimo se zdravo, Veliki saobraćajni čas, Nacrtaj, oboji i vjernog druga usvoji, Životinjsko carstvo Crne Gore, Sladoličanstvena Ledo crtaonica i Radoznalci. Tokom radionica sa mališanima će raditi predstavnici nevladinih organizacija Djeca prije svega, Ekološki pokret Ozon, udruženje Roditelji, Alfa Centar, Ruka-Šapi, Crnogorsko društvo ekologa, zatim kuvar i nutricionista Žarko Vučinić, dječiji animator Žarko Žabac i članovi edukativnog centra Phaedrus.

Od 13 sati na programu su sportske aktivnosti u toku kojih će svoje vještine pokazati članovi gimnastičarskog kluba Enigma, fudbalskog kluba Calcio, ženskog rukomentog kluba Podgorica 2013 i škole tenisa Vaso Tomović. Mališani koji budu željeli da se oprobaju u ovim sportovima moći će to da urade takođe na parkingu ispred Zare sve do 15 sati.

U centralnom atrijumu Delte od 10:30 kreće deveto izdanje najpopularnijeg crnogorskog takmičenja za najmlađe, Sunčana Babylino puzijada. I ovog puta 90 beba će se takmičiti na stazi dugoj 3 metra. Aktuelni rekord puzijade je 4 sekunde i 22 stotinke, a njegov vlasnik je Nikola Vidić koji ga je postavio tokom zimskog izdanja manifestacije Dan Sunca, u januaru ove godine. Takmičenje se odvija po grupama pa će 8 trka sa po 6 takmičara biti održano u prijepodnevnom terminu, a 7 trka u poslijepodnevnom terminu, od 17:30. Svi učesnici puzijade dobiće poklone koje je pripremio Klikovac d.o.o. kao i diplome i zahvalnice za učešće od organizatora.

U centralnom atrijumu Delte mališani će imati priliku da uživaju u kreativnom kutku u kojem će u prijepodnevnom dijelu manifestacije, od 10 do 14 sati, boraviti Face painting vila od Bjelopavlića, a od 17 sati u kutak stiže vesela družina Animatori Zabavljatori.

U atrijumu će u terminu od 12 sati nastupiti i specijalni gosti manifestacije, mališani iz privatnih predškolskih ustanova Svetionik iz Bara, Vini Pu iz Budve, Osmijeh iz Kotora i Mali princ i Pinokio Artić iz Podgorice.

Šareni Angie&Me kutak će takođe krasiti centralni atrijum Delte, a mališani će imati priliku i da učestvuju i igri Budi dijete uz Imlek i to u dva termina, od 10 do 15 sati i od 17 do 20:30.

Ove godine na Danu Sunca biće organizovana i edukativna ZOO Marketova radionica u okviru koje će, od 17 sati, mališani od stručnih lica moći da čuju savjete kako da na najbolji način brinu o svojim kućnim ljubimcima.

U zabavnom dijelu programa manifestacije nastupiće učenici odjeljenja peto četiri osnovne škole „Blažo Jokov Orlandić“ iz Bara koji na manifestaciju dolaze sa svojom učiteljicom Snežanom Turković, kao i kulturni centar Bjuti koji će se publici predstaviti sa svojim plesnim koreografijama, a na kraju programa organizatori i Žarko Žabac prirediće veliku rođendansku žurku.

Program manifestacije dostupan je na facebook stranici Dan Sunca i sajtu agencije Memento komunikacije, organizatora Dana sunca (www.memento.co.me).

  • 1
  • _dj14934
  • _dj15133
  • _dj15109
  • _dj14796
  • _dj14775
  • _dj14720
  • _dj14690