Dan Sunca okupio veliki broj mališana: Igrali se i uživali u otkrivanju

Veliki broj mališana uživao  je u subotu u cjelodnevnom programu dvanaestog Dana Sunca, u podgoričkom šoping molu Delta City, koji je bio jedno od najposjećenijih izdanja manifestacije.

„Drago nam je što se ovako veliki broj mališana odazvao našem pozivu. Mališani su uživali u sadržajima na parkingu ispred Delte i u centralnom atrijumu”, kazala je Danijela Knežević iz agencije Memento marketing i komunikacije, koja je organizovala Dan sunca.

Ispred Delte je održano deset kreativno-edukativnih i tri sportske radionice, od 10 do 13 sati. Radionice su bile raznovrsne i tematski i po koncepciji, a organizovali su ih Ekološki pokret Ozon, Crnogorsko društvo ekologa, Montenegro Jewellery, Animatori Zabavljatori, udruženje Roditelji, NTC Centri Crna Gora, provatne predškolske ustanove Pinokio iz Podgorice, Vini Pu iz Budve, Svetionik i Mravinjak iz Bara i Osmijeh iz Kotora, Mamina kreativna radionica, Turistička organizacija Podgorice, Alfa centar, Dijamant, Fudbalski klub Calcio, Atletski klub Budućnost i Ženski rukometni klub Podgorica 2013.

„Učilo se o reciklaži, upoznavalo sa biljnim i životinjskim svijetom Crne Gore, uživalo u igrama, novim, ali i onim pomalo zaboravljenim poput klikera i lastiša. Mališani su učili i o svom gradu, obnovili znanje o bezbjednosti u saobraćaju, igrali igre po NTC sistemu, družili i igrali se sa animatorima, izrađivali nakit i šili odjeću za svoje igračke. Veliko interesovanje je vladalo i za interaktivnu igru Fabrika majoneza, a vježbali su se i mišići u sportskim radionicama u kojima su bili zastupljeni atletika, rukomet i fudbal“, dodala je Knežević.

U centralnom atrijumu Delte je održano trinaesto izdanje Sunčane Pampers puzijade. Učestvovalo je 90 beba, a sponzor puzijade, Pampers, pripremio je poklone za sve učesnike dok je organizator pripremio diplome.

Pobjednici trinaestog izdanja Sunčane puzijade su: Mila Radulović, Jana Damjanović, Stefan Prelević, Aleksej Đurišić, Milena Mitrović, Lav Milatović, Emilia Janković, Novak Šestović, Stefan Sarić, Teodora Đalac, Pavle Milić, Katarina Boričić, Matea Skrobanović, Mia Raonić i Bodin Rašović. Najbrža beba bio je Pavle Milić koji je stazu prepuzao za 5 sekundi i 43 stotinki. Rekord Sunčane puzijade nije oboren pa je Bogdan Iković, sa rezultatom 4 sekunde i 16 stotinki, i dalje aktuelni rekorder.

Osim u puzijadi, posjetioci manifestacije su u atrijumu Delte učestvovali u kreativnim radionicama Moj prvi izbor je Nuk, Dijamant fabrika majoneza i Budi dijete uz Imlek. U okviru programa nastupile su gimnastičarke iz Gimnastičkog kluba Enigma, a mališani su uživali i u druženju i veselim igrama sa popularnim dječijim animatorom Žarkom Žapcem, tokom Sportskih igrarija.

„Nakon popodnevnog dijela takmičenja beba u puzanju, uživali smo u zabavnom programu tokom kojeg je Malo pozorište za djecu MoPed odigralo predstavu Pčelica Maja. Nakon predstave, NVO Blago djeci je održao zabavno-edukativni program u kojem su učestvovali: solistkinje Iva Otašević, Jana Božović, Maša Paović, Una Usančević i Lorena Janković, Plesni klub Jet Set, gimnastičarke Gimnastičkog kluba Enigma Anika Kalezić i Nina Dragović, proslavljeni rukometni trener Dragan Adžić i učitelj Saša Bakrač. Na kraju programa plesači iz Plesne škole Beauty izveli su impresivni plesni šou”, dodaje Knežević.

U atrijumu su se predstavili i Angie&Me, Bio Save, IDEA online trgovina i Helen Doron Montenegro.

Dan Sunca je jedna od najpopularnijih dječijih manifestacija u zemlji koja se organizuje 12 godina.

 • d
 • d10
 • d11
 • d12
 • d13
 • d2
 • d3
 • d4
 • d5
 • d6
 • d7
 • d8
 • d9