Danilo Baletić otvorio Festival lutkarstva i postao njegov ambasador

festivala4

Treći međunarodni festival lutkarstva svečano je sinoć otvorio mladi crnogorski umjetnik Danilo Baletić, koji je proglašen Ambasadorom Festivala uz poruku da naloži transformersima da čuvaju ovu manifestaciju kao i svu djecu Podgorice i Crne Gore.

Baletić je autor i dalje aktuelne izložbe Transformersi brane Podgoricu.

Nakon ceremonije otvaranja u Kulturno-infomativnom centru “Budo Tomović” prikazana je predstava Priče iz Kine, kineskog Teatra šangajske akademije.

Festival će trajati do nedjelje, a za danas su najavljene dvije predstave. U 18 i u 20 sati, u Podgorici će se odigravati predstava Kad je Šemil išao u Varšavu, Lutkovnog gledališča Maribor iz Slovenije, dok će u Nikšiću, u Ateljeu 213, u 10 i u 12 sati Teatar sjenki Cengiza Özeka iz Istanbula izvesti predstavu Čarobno drvo.

Ta predstava biće prikazana u petak 12, septembra, u 18 i u 20 sati u Podgorici, a u Beranama u 12 sati, u Centru za kulturu gostuje ukrajinska predstava Hroma patkica Akademskog pozorišta glumca i lutke iz Ternopolja.

Priče iz Kine biće odigrane u Kotoru u Centru za kulturu u 11 sati, a zatim i u Herceg Novom u 17 sati, u saradnji sa Herceg Festovom manifestacijom Za djecu je dobro pozorite.

 

Ulaz na sve predstave, i ove godine, je BESPLATAN.

Sve informacije u vezi festivala su dostupne na sajtu www.lutkarstvo.me, kao i na Facebook stranici www.facebook.com/lutkarstvo

  • festival2
  • festival3
  • festival6
  • festival9
  • festival10