O klimatskim promjena sa djecom u vrtiću “Jelena Ćetković”

djecajelenacetkovicNevladina organizacija Green Home organizovala je za djecu u vrtiću „Jelena Ćetković 2“ radionicu na temu klimatskih promjena, u sklopu kampanje koja prethodi Satu za planetu.

Na interakvtivnoj radionici djeca starije grupe su kroz jednostavnu prezentaciju upoznala pojam klime i klimatskih projmena i dobili savjete na koji način se mogu smanjiti njihove posledice.

Djeci je prikazan i animirani film kako bi se upoznaju sa aktivnostima kroz koje mogu da utiču na smanjenje uticaja klimatskih promjena, ali i zagađenja uopšte.

“Dječiji entuzijazam i želja za usvajanje novih znanja još jednom nam je pokazala da je vrlo važno početi sa edukacijom u ovoj oblasti što ranije”. navodi se u saopštenju Green Home-a.

Sat za planetu je planetarna kampanja u kojoj učestvuju građani svih nacija sa istim ciljem – udružiti se u borbi za očuvanje naše Planete. U toku Sata za planetu, građani iz više od 7.500 gradova i 150 zemalja svijeta ugasiće svijetlo u svojim domovima i radnim mjestima na 60 minuta i time poslati snažnu poruku da svaki pojedinac može nešto preduzeti u cilju ublažavanja klimatskih promjena i prekomjerne potrošnje ograničenih prirodnih resursa.

Ove godine Sat za planetu se obilježava u subotu, 29. marta od 20:30, povodom čega će Green Home organizovati program na Trgu repulike u Podgorici.