Osnovan Omladinski klub Srednje stručne škole Ivan Uskoković

Program povodom obilježavanja početka rada Omladinskog Kluba Srednje stručne škole Ivan Uskoković održan je prije dva dana u Podgorici. To je prvi Omladinski klub koji je otvoren u nekoj školi.

Otvaranju su prisustvovali predstavnici Zavoda za školstvo, predstavnici Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje/Kancelarija za mlade, kao i Direktor direktorata za mlade Nenad Koprivica iz Ministarstva sporta, koji se obtratio prisutnima.

Takođe, osim direktora škole Žarka Borovinića, prisutnima se obratila i direktorica Centra za mlade Proactiv Mirjana Rakočević.

Kako su kazali iz kluba, napisali su projekat pod nazivom Ti imaš mene i prijavili se na konkurs za program Demokratija u akciji koji realizuje Centra za mlade – Proactive uz podršku Ministarstva sporta/Direktorat za mlade.

Ideja učenika bila je najbolja u konkurenciji četiri Podgoričke srednje stručne škole, Ekonomske, Elektro-tehničke, Hemijske i Mašinske šklole.

Dobili su, kako kažu, skromna sredstva, ali su imali veliku podršku. U svakoj fazi rada, imali su podršku od Mirjane Rakočević, direktorice Centra za mlade Proactiv, kao i od članova Uprave Škole, profesorica Aleksandre Gačević, Dragane Kovačević i psihologa Gordane Nikač.

– Dodatnu podršku za opremanje Omladinskog kluba imali smo od Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje/Kancelarija za mlade Glavnog grada Podgorice, koji su nam pomogli da ovaj prostor izgleda ljepše.
Ovdje će sa držati sekcije, dopunska i dodatna nastava. U slučaju kašnjenja na časove, zbog prevoza, nevremena, gubljenja časova biće korisno da učenici ovdje provode slobodno vrijeme i na taj način izbjegnu loše situacije i nezgode koje se mogu desiti ukoliko su učenici na ulici. Ovaj prostor, koji smo nazvali Omladinski klub, biće otvoren za sve članove ustanova i organizacija koje žele da sarađuju sa nama”- navode iz Omladinskog kluba.

U daljem planu rada Omladinskog kluba, kako dodaju, predviđena je izrada Programa rada, kreiranje interaktivne table za planiranje, aktivnosti postavljanja panoa u školi na kojem će se istaći plan rada, procedure i principi rada Omladinskog kluba.

Planirane su radionice, obilježavanje određenih datuma i manifestacija, organizovanje gostovanja i predavanja za učenike na različite teme.

Informacije o aktivnostima Omladinskog kluba biće objavljene postavljanjem fotografija i izvještaja na sajtu i Facebook profilu škole.

Izvor: portal Antena M

  • ojha