Poziv za kreativce na temu volonterizma

Predstavnici nevladine organizacije Naša akcija pozivaju mlade scenariste da učestvuju u projektu Angažuj svoj talenat i kreativno umijeće pisanja i sastave scenario o pogledu ljudi u okruženju na temu volonterizma.

Uz vašu pomoć biće sastavljena predstava koja na trago-komičan način planira da ukaže ne način prihvatanja/neprihvatanja pojma volonterizma u našem društvu. Napišite scenario o volonterizmu (situacija sa roditeljima, u zajednici, društvu, školi, pozitivan ili negativan uticaj neke volonterske akcije na vas, scena o osećaju nakon akcije i prije, možda razgovor sa poslodavcem, ili bilo koja druga reakcija/akcija/scenario vezan za vas volonterizam i aktivizam, scena o tome kako dobra/loša komunikacija ili timski rad utice na aktivnost.

Predstava će biti sastavljena od tih scenarija/skečva, tako da je publici ne samo sve jasno nego da se i nasmiju i zamisle o datim situacijama. Dozvoljeno je da uključite društvene probleme tipa diskriminacije zbog pola, religije, nacionalne pripadnosti ili probleme sa raznim vrstama nasilja ili govora mržnje da bi skrenuli pažnju da volonterizam djeluje drugacije. Imajte na umu vašu publiku, vršnjake i njihove roditelje, kao i nastavno osoblje.

Pošaljite poruku publici svojim iskustvom. Budite kreativni, iskreni i zanimljivi. Najbolji skečevi će biti izabrani i onda sastavljamo predstavu u kojoj VI glumite.

Rok za slanje radova je 31.oktobar 2017.godine, a možete ih poslati na mail [email protected]

  • skeč