Stručna posjeta predškolskim ustanovama u Budimpešti

U organizaciji Montesori društva Srbije u toku je organizovana stručna posjeta Montesori vrtića i ustanove koji radi po Freinet programu u Budimpešti.

Crnogorski predstavnici na ovom skupu su zaposleni u pet privatnih predškolskih ustanova i to Svetionik iz Bara, Vini Pu iz Budve, Artic Pinokio i Mali Princ iz Podgorice i Arushi Pu iz Ulcinja. Oni će u Mađarskoj boraviti do osmog oktobra.

Predstavnici ovih vrtica više godina uspješno kroz svoj razvojni plan sprovode Montessori program a ovo je prilika da se i dodatno usavrše. Pored njega, najaktivniji su u sprovodjenju NTC sistema učenja za šta imaju i licence za rad.

– Utisci sa stručne posjete su fantastični i korisni. Informacija koju smo dobili tokom mnogih susreta sa kolegama iz Budimpešte, da su državni vrtici besplatni a da privatni imaju subvenciju mnogo nas je zainteresovala – saopštili su iz Udruženja privatnih predškolskih ustanova Crne Gore čiji su članovi.

Oni su odali da se zajedno sa ostalima iz Udruženja se već dugi niz godina bore za neki od vidova subvencije koji već postoji u svim okolnim zemljama.

  • montesori