U Budvi za djecu kreću besplatne radionice sa defektologom-logopedom

Foto: Ilustracija

U okviru Narodne biblioteke Budve kreću nove radionice čiji je cilj podsticanje govorno-jezičkog razvoja kod djece uzrasta od četvrte do pete godine i od pete do šeste godine pod nazivom Igrom do govora, a koje su besplatne.

Radionice će se održavati srijedom od 17 do 19 sati u prostorijama Biblioteke kroz logopedske igre koje razvijaju slušnu pažnju, stabilizuju pažnju uopšte (koncentraciju), poboljšavaju izgovor, proširuju i bogate rječnik, oblikuju rečenice, a vodiće ih diplomirani defektolog-logoped Bruna Mudrić Petrović.

Prijavljivanje i upis zainteresovanih polaznika je planiran za srijedu, 10. oktobar u 17 sati u Biblioteci.

Rad radionica će pokrivati razvojne potrebe i interesovanja djece srednjeg i predškolskog uzrasta. Usmjerene će biti na podsticanje govorno-jezičkog, intelektualnog, socio-emocionalnog i fizičkog razvoja djece, jer kroz razne aktivnosti dijete razvija svoje samopouzdanje, sposobnost komunikacije i kreativnost.

Govorno-jezički razvoj će se bazirati kako na receptivnom govoru (razvoj značenja riječi), tako i na ekspresivnom govoru (razvoj riječi-produkcija).

Socio-emocionalni aspekt će se bazirati na zajedničkoj pažnji, igri, interesovanju za druge, a biće akcentovan i razvoj globalne psihomotorike.

Takođe, radiće se testiranje djece klasičnim logopedskim testovima na otkrivanju nepravilnosti izgovorenih glasova.

Po potrebi, moguće je organizovati i radionice za roditelje u ispunjenju zajedničkog cilja a to je dijete.

Izvor: RTV Budva