U toku dva dana festival okupio hiljade posjetilaca

IMG_0174

Treći međunarodni festival lutkarstva u toku dva dana okupio je hiljade mališana i njihovih roditelja u Podgorici, Nikšiću, Beranama, Herceg Novom i Kotoru, koji će još danas i sjutra imati priliku da pogledaju neke od predstava.

U Podgorici se, pored festivalskih predstava, odigravaju i prateći programi na kojima učestvuju mališani iz cijele Crne Gore.

Danas, od 18 sati u sali Dodest će se odigravati predstava Ružno pače Gradskog pozorišta iz Podgorice, a publika će od 20 sati još jednom moći da pogleda Priče iz Kine šangajske lutkarske akademije, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”.

Posljednjeg dana Festivala, u nedjelju od 18 i od 20 sati, u velikoj Sali KIC-a, predstaviće se ukrajinski Teatar lutke i glumca iz Ternopolja sa predstavom Hroma patkica. Nakon drugog izvođenja predstave, uz podršku malih izvođača iz hora Zvjezdice i DKC Bjuti, biće biće proglašene nagrade Festivala. Ceremonija proglašenja nagrada i zatvaranja Festivala odigravaće se u velikoj sali KIC-a Budo Tomović.

Ulaz na sve predstave, i ove godine, je BESPLATAN.

Gosti izvođači su jako zadovoljni organizacijom i boravkom, a većinu su pozdravili ambasadori njihovih zemalja u Crnoj Gori koji posjećuju predstave svojih, ali i teatara drugih zemalja, saopštili su organizatori.

Sve informacije su dostupne na www.lutkarstvo.me, kao i na Facebook stranici www.facebook.com/lutkarstvo